Arama
Arama Sonuçları
Özbek heyet, Kastamonu’da süt işletmelerini inceledi
Özbekistan Cumhuriyeti'nden bir heyet, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen ve bir kısım finansmanı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından sağlanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında süt işletmeleri ve süt soğuk zinciri konularında proje sahasında gerçekleştirilen faaliyetleri yerinde ziyaret etmek üzere Kastamonu’yu ziyaret etti.
TMD Kastamonu, ‘Şatırgil’ ile devam
Türkiye Muhtarlar Derneği (TMD) Kastamonu Şubesi’nin 12’nci olağan genel kurulu, Kastamonu Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel kurulda TMD Şube Başkanı Ahmet Şatırgil, seçimlere tek listeyle girerek yeniden başkan seçildi.
‘7’den 77’ye seferber olduk’
Vali Avni Çakır, Türkiye Muhtarlar Derneği (TMD) Kastamonu Şubesi 12’nci Olağan Genel Kurulu’nda Kahramanmaraş merkezli 11 ilin etkilendiği depremlerde ilimizden bölgeye giden yardımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Depremzede vatandaşların ihtiyaçları masaya yatırıldı
Deprem bölgesinden Kastamonu’ya gelen vatandaşların durumları ve ihtiyaçları Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) konferans salonunda gerçekleştirilen afet koordinasyon toplantısında masaya yatırıldı.
Kıbrıs Gazisi Madenoğlu, son yolculuğa uğurlandı
Kıbrıs Gazisi Emin Madenoğlu, hayatını kaybetti. Madenoğlu, Kastamonu merkeze bağlı Emirli Köyünde düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.
540 depremzede, Şeyh Şaban-ı Veli Yurdu’nda
Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Şeyh Şaban-ı Veli Yurdu, deprem bölgesinden Kastamonu’ya gelen afetzedelere tahsis edildi.
KASMİB, sokak hayvanları için deprem bölgesinde
Kastamonu Mahalli İdareler Birliği’ne (KASMİB) ait Sokak Hayvanları Mobil Kısırlaştırma Ünitesi, deprem bölgesinde Sokak ve Ev Hayvanları Geçici Rehabilite Ünitesi olarak görev yapacak.
2022’de projelere 4,3 milyar harcandı
2022 yılındaki kamu hizmetlerinin değerlendirildiği ve 2023 yılı yatırım plan ve hedeflerinin görüşüldüğü toplantı, Vali Avni Çakır başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Koordinasyon Merkezi Salonu’nda toplantı salonunda düzenlendi.
Yeni Tosya Hükümet Konağı hizmete açıldı
Yapımı tamamlanan yeni Tosya Hükümet Konağı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı törenle açıldı. Yeni Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen açılış törenine Bakan Soylu’nun yanı sıra, Vali Avni Çakır, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik, Tosya Kaymakamı Suat Hatam, Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğu, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, bazı ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Vali Çakır’dan İnebolu ziyareti
İlçe gezilerine devam eden Vali Avni Çakır, İnebolu programı kapsamında ilk olarak İnebolu Kaymakamlığını ziyaret etti. Programın devamında Vali Çakır’ın başkanlığında kolluk amirlerinin de katılımıyla Asayiş Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.
Hüzün anıtı!
İnebolu ilçesinde sel sularına kapılarak kaybolan mezarlar için anıt yapıldı. İlçeye bağlı Çaykıyı Köyünde, 11 Ağustos 2021 ve 27 Haziran 2022 tarihinde yaşanan sel afetlerinde sel sularına kapılarak kaybolan mezarlar için “Çaykıyı Köyü Mezarlık Anıtı” adı altında anıt yapıldı. İnebolu Kaymakamlığı tarafından yapılan anıtın üzerine mezarlardaki vatandaşların isimleri yazıldı. Yapımı tamamlanan anıtın önünde selde hayatını kaybeden ve mezarları kaybolan vatandaşlar için dua edildi. Düzenlenen törene Vali Avni Çakır, İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Özden, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay ve protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Kastamonu tarihinin en güzel sunumu…
Geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalar neticesinde yenilenen Kastamonu Kent Tarihi Müzesi, yeni yüzüyle 1 yıllık süre içerisinde 8 bin 797 ziyaretçi ağırladı.
‘1 yıl yetecek suyumuz var’
>>>Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt; “2022 yılında ilimiz bir sel felaketi yaşadı. Bu da Ilgaz İshale Hattı’nda çok büyük bir yaraya neden oldu. Bu hasarın 50 milyon civarında bir maliyeti oldu. 7,5 milyonu devletimiz karşıladı, kalan kısmını kendi öz kaynaklarımızdan tamamladık. Şu anda barajımızda yüzde 50’ye yakın bir suyumuz var. Ilgaz’dan gelen su kaynağımızda da biraz azalma oldu. Su tasarrufu yapmayı kendimize borç bilmeliyiz. Şu an 1 yıl yetecek kadar suyumuz var. Fakat bu sadece içme suyu kullanıldığında yetiyor. Sulamaya kullanıldığında bu süre daha da düşecektir” dedi.
Vali Çakır’dan Tosya çıkarması
Vali Avni Çakır, Tosya programı kapsamında ilk olarak ilçe kaymakamlığını ziyaret etti. Programın devamında Vali Çakır başkanlığında kolluk amirlerinin de katılımıyla Asayiş Koordinasyon Toplantısı ve Tosya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
2023 hedefi 50 bin öğrenciye ulaşmak
Kastamonu Valiliği himayesinde, İl Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda, Kronospan Orman Ürünleri A.Ş. sponsorluğunda ve kurumların işbirliği ile yapılacak olan "Hayata Renk Verelim 2023" ile “Bilinçli Gençler Sağlıklı Toplum 2023 Yerel Sosyal Sorumluluk Projesi” tanıtımı yapıldı.
Vali Çakır’dan yurt öğrencilerine konferans
Vali Avni Çakır’ın katılımıyla Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı Kastamonu Fatma Aliye Hanım Kız Öğrenci Yurdu’nda ’Kariyer, Sohbet ve Eğlence‘ konferansı düzenlendi. Vali Çakır’ın eşi Bahar Çakır ile katıldığı konferansta Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Serkan Fırat ve Fatma Aliye Hanım Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Mahi Yıldız da hazır bulundu.
700 dönüm arazinin 3’te 2’si kamulaştırıldı
Kastamonu Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) genişletilmesi çalışmaları kapsamında gelinen son durum hakkında değerlendirme toplantısı düzenlendi.
Yürekleriyle oynadılar
Kastamonu Görme Engelliler Derneği bünyesinde kurulan ‘Ekip Moni’ tarafından sahnelenen ‘Buzdağı’ adlı tiyatro oyunu, izleyenlerden tam not aldı.
‘72 projeye 395 milyon lira harcandı’
Kastamonu İl Özel İdaresi’nin 2022 yılı çalışmalarıyla ilgili, Vali Avni Çakır başkanlığında basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İl Genel Meclisi salonundaki toplantıya, Vali Çakır’ın yanı sıra; Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi, İGM Başkanı Güray Parçal ve İl Özel İdaresi şube müdürleri katıldı.
‘Kastamonu Basını, çok güçlü bir şekilde günümüze ulaştı’
Kastamonu il protokolü, Vali Avni Çakırın ev sahipliğinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle, basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.
KASFOT kış sergisi görücüye çıktı
Kastamonu Fotoğraf Sanatı Derneği (KASFOT), Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi’nde (BAVM) kış temalı sergi açtı.
Mermerimiz dünyaya açılıyor
>>>Lansman toplantısında konuşan Vali Avni Çakır; “Başta dünyanın sayılı havalimanlarından İstanbul Havalimanı olmak üzere, belli başlı turizm merkezilerinde kullanılması da zaten ürünün kalitesini gösteriyor. Ürününüz güzel ve kaliteliyse pazarlamada sıkıntı olmuyor, dünya tanıyor ama güzelliğin tescili için de böyle bir belge gerekiyor. Ticaret Odamızın bir buçuk-iki yıl uğraşlarından sonra geçen hafta itibarıyla alındı. Bu bir zenginlik ve Kastamonu’nun değerlerine değer katan bir belge oldu. Özellikle maden ve mermer konusunda Kastamonu’nun ne kadar ileri olduğunun da bir göstergesi oldu. Bu anlamda zaten Pınarbaşı, Azdavay başta olmak üzere mermer konusundaki konumumuzu biliyorduk ama coğrafi işaret almak ve dünya pazarındaki konumumuzu da bu vesileyle öğrenmek bize güç verdi. Hep beraber değerlerimizi, kültürümüzü sahip olduğumuz mirasımızı tanıtmak, duyurmak konusunda el birliğiyle hareket edeceğiz” dedi.
Vali Çakır, Tosya’da yatırımları inceledi
Vali Avni Çakır, Tosya’da belediye tarafından devam eden yatırım ve projeleri yerinde inceledi.
Bakan Özer Tosya’da cenazeye katıldı
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Levent Özil’in hayatını kaybeden annesi Perihan Özil’in Tosya ilçesindeki cenaze törenine katıldı.
Şehidimizin ismi sonsuza dek yaşayacak
Kuzeykent Mahallesi 57’nci Alay Bulvarı üzerinde yapımı tamamlanan Şehit Şerife Özden Kalmış Polis Merkezi Amirliği hizmete açıldı. Mardin’in Midyat ilçesinde 2016 yılında Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Araçlı Polis Memuru Şerife Özden Kalmış’ın adını yaşatmak amacıyla ismi yeni polis merkezine verildi.
Atkı ve bereler çocuklara dağıtıldı
Örgü sever hanımlar, sosyal sorumluluk projeleri ile birçok çocuğun yaşamına dokunuyor. Kastamonu Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan “Gönülden Gönüle El Emeği” Projesi kapsamında geçtiğimiz günlerde Kastamonu’da faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlarında çalışan kadınlar başta olmak üzere gönüllü birçok örgü sever kadının toplanıp ördükleri atkı, bere ve boyunluklar başta çocuklar olmak üzere ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılmaya başlandı.
Ekşili pilav dünyaya açılıyor
Kastamonu Sanat İşleyen Eller Kadın Kooperatifi tarafından hayata geçirilen Şifa Doğadan, Emek Kadından Projesi’nin açılış toplantısı, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nda (KUZKA) gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan Kastamonu Sanat İşleyen Eller Kadın Kooperatif Başkan Yardımcısı Mine Telli; "Şifa Doğadan, Emek Kadından diye yazılan bu proje, ekşili pilav olarak okunur. Bu ürün aynı zamanda bir şifa yemeğidir. Asma yaprağı, ebe gümeci, ısırgan otu, nane ve dereotu içinde bulunmaktadır. Diğer birleşenleriyle birlikte sağlık açısından faydaları kanıtlanmıştır. Temiz üretilen bir gıdadır. İçinde herhangi bir katkı maddesi bulunmaktadır. Yaptığımız ürünün her yerde yer alabileceğine inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kastamonu’nun geleceği konuşuldu
Kastamonu Kalkınma Vakfı (KKV) Olağan Genel Kurul Toplantısı, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Selzedeler yeni evlerine kavuşuyor
Bozkurt ilçesinde geçen yıl 11 Ağustos'ta yaşanan sel felaketinde bodrum katta bulunan ev ve iş yerlerinin İçişleri Bakanlığı tarafından kamulaştırılan 46 hak sahibine yeni daireleri noter huzurunda gerçekleştirilen kura ile teslim edildi.
Kıbrıs gazilerine, KKTC Milli Mücadele Madalyası
Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan 5 gaziye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Mücadele Madalyası takdim edildi.